Lessen

De lessen

aikido lessen dojo vlaardingen les schiedam maassluisAikido lessen zijn door iedereen te volgen. Doordat er wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de deelnemer. Aikido is geen wedstrijdsport. Daardoor kan men zich deze bewegingsvorm op een ontspannen manier eigen maken. Wat overigens niet wil zeggen dat de training makkelijk is.

De aikido lessen bij Aikido Vlaardingen zijn  het best te omschrijven als prettig, leerzaam en ongedwongen. Naast het aanleren van een goede techniek en vorm staat plezier voorop tijdens de lessen. Bij Aikido Vlaardingen is er nog echt aandacht voor de individuele leerling.

Aikido is een Japanse verdedigingskunst en budosport, zelfverdediging, ontspanning, zelfontwikkeling, conflicthantering, neutralisatie van agressie en meer!

Klik hier voor lestijden, locatie en prijzen!

De sensei

Willem van Doorn Sensei Aikido vlaardingenDe aikido lessen bij Aikido Vlaardingen worden gegeven door Willem van Doorn Sensei. Willem is een enthousiaste, gedreven en betrokken leraar. Hij heeft ruim veertig jaar ervaring in diverse budo en vechtsporten.

Willem is één van de hoogst gegradueerde budoka in de omgeving. Hij bezit de 3e Dan Aikido, 3e Dan Judo, 5e Dan Jiu Jitsu en 5e Dan Karate. Hiernaast is hij  rijkserkend leraar (JBN, SKN).

Assistenten

Daarnaast wordt de Sensei ondersteund door enkele assistenten. Zij hebben minimaal de 1e Dan Aikido. Elke assistent heeft daarnaast een achtergrond in meerdere budosporten. Zoals  Jiu Jitsu, Kendo, Judo, Karate, Jo- do en Aiki – jitsu.

Jeugd aikido

Bij Aikido Vlaardingen wordt ook jeugd aikido gegeven. Hiermee zijn wij Voor kinderen is het belangrijk om te bewegen en te sporten. Zo leer je beheerst te bewegen en je evenwicht te bewaren. Als kind leer je het volgende tijdens de lessen;

  • Respect voor jezelf en voor anderen
  • Samenwerken met elkaar
  • Voor jezelf op te komen
  • Geduldig zijn en rustig blijven
  • Doorzetten
  • Ontspannen

Dus kom een keer kijken of meedoen met (jeugd) Aikido bij Aikido Vlaardingen. Een proefles is altijd mogelijk! Je hoeft alleen een t – shirt, trainingsbroek en goed humeur mee te brengen!

Klik hier voor lestijden, locatie en prijzen!