Lessen

De lessen

aikido lessen dojo vlaardingen les schiedam maassluisAikido lessen zijn door iedereen te volgen omdat wordt uitgegaan van de individuele mogelijkheden van de deelnemer. Omdat aikido geen wedstrijdsport is, kan men zich deze bewegingsvorm op een ontspannen manier eigen maken. Wat overigens niet wil zeggen dat de training makkelijk is.

De aikido lessen bij Aikido Vlaardingen zijn  het best te omschrijven als prettig, leerzaam en ongedwongen. Naast het aanleren van een goede techniek en vorm staat plezier voorop tijdens de lessen. Bij Aikido Vlaardingen is er nog echt aandacht voor de individuele leerling.

Aikido is naast een Japanse verdedigingskunst en budosport een middel voor zelfverdediging, ontspanning, zelfontwikkeling, conflicthantering, neutralisatie van agressie en nog veel meer!

Klik hier voor lestijden, locatie en prijzen!

De sensei

Willem van Doorn Sensei Aikido vlaardingenDe aikido lessen bij Aikido Vlaardingen worden gegeven door Willem van Doorn Sensei. Willem is een enthousiaste, gedreven en betrokken leraar. Hij heeft ruim veertig jaar aan ervaring in diverse budo en vechtsporten.

Willem is één van de hoogst gegradueerde budoka in  de omgeving Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Maasluis en Hoogvliet. Hij bezit de 3e Dan Aikido, 3e Dan Judo, 5e Dan Jiu Jitsu en 5e Dan Karate. Hiernaast is hij voor al deze sporten rijkserkend leraar (JBN, SKN).

Assistenten

Tijdens de lessen wordt de Sensei ondersteund door enkele assistenten. Deze assistenten hebben minimaal 1e Dan Aikido. Ook heeft elke assistent daarnaast vaak een achtergrond in meerdere budosporten (Jiu Jitsu, Kendo, Judo, Karate, Jo – do).

Jeugd aikido

Bij Aikido Vlaardingen wordt naast de reguliere aikido – lessen ook jeugd aikido gegeven. Voor kinderen is het belangrijk om te bewegen en te sporten. Zo leer je beheerst te bewegen en je evenwicht te bewaren. Wat aikido anders maakt dan andere sporten, is dat er veel aandacht is voor omgangsregels. Zo leer je als kind vanzelf de volgende dingen tijdens de aikido lessen:

  • Respect voor jezelf en anderen
  • Samenwerken
  • Voor jezelf opkomen
  • Zelfstandig werken
  • Geduldig zijn en rustig blijven
  • Doorzetten
  • In je eigen tempo groeien
  • Ontspannen

Om er zeker van te zijn dat elk kind de benodigde aandacht krijgt worden deze lessen meestal begeleid door twee leraren.

Dus kom een keer kijken of meedoen met (jeugd) Aikido bij Aikido Vlaardingen. Een proefles is altijd mogelijk! 

Klik hier voor lestijden, locatie en prijzen!

 

 

Meer geïnteresseerd in Jiu Jitsu? Kijk dan hier!