Dojo

De dojo van Aikido Vlaardingen

aikido dojo vlaardingen maassluis schiedam Rotterdam regioDeze pagina gaat over de dojo van Aikido Vlaardingen. Het woord dojo komt uit het Japans en betekend vrij vertaald “de plaats waar de weg bestudeerd wordt. Do betekent weg en jo betekent plaats. Een dojo is in deze vorm dus een  oefenzaal voor zelfverdedigingskunsten of vechtsporten. Bij Aikido Vlaardingen is de weg aikido, maar dit kan ook een andere budosport zijn.

Dit is dus de plaats waar geoefend wordt en waar de budoka (beoefenaar van een budosport, zoals bijvoorbeeld aikido) zichzelf kan ontplooien. Aan het hoofd staat een Sensei (leraar) . De sensei bepaalt de lestof en op welke wijze deze tijdens de les wordt overgebracht.

De dojo op de locaties van Aikido Vlaardingen hebben genoeg ruimte voor de aikidoka (de beoefenaar van het aikido) om te trainen. De zalen zijn voorzien van vaste matten op de vloer (dus voor en na de les geen gesjouw met matten). Door deze matten kan het valbreken op een veilige manier geoefend kan worden. In de winter is de zaal verwarmd en in de zomer kan indien gewenst de airco voor verkoeling zorgen. Er is op de locaties ruimte om om te kleden en te douchen. Uiteraard is er ook gelegenheid om na het trainen gezamenlijk nog wat te drinken.

Voor geïnteresseerden in aikido staat de deur van de dojo altijd open.

Lessen en Sensei

Benieuwd naar de inhoud en manier van lesgeven bij Aikido Vlaardingen?  Benieuwd wie de Sensei is? Dit is uiteraard ook terug te vinden op deze site klik daarvoor hier!

Cursus Aikido in de dojo

Soms zijn mensen op zoek naar een cursus aikido. Dit om te kijken of aikido inderdaad iets voor hen is. Aikido Vlaardingen verzorgd daarom eens per jaar een beginnerscursus aikido. Dit is uiteraard ook terug te vinden op deze site klik daarvoor hier!